Foie de Porto i Armagnac





Ingredients:

  • 1 Foie d'ànec net sense venes d'aproximadament 700 g.
  • 1 got de vi de Porto
  • 1 got d'Armanyac o Conyac/Brandi

Preparació:


Poseu el Foie en un recipient just que pugui anar al forn. Aboqueu-hi els gots dels licors i ho deixeu macerar durant 3 o 4 hores cobert amb un drap humit, girant el fetge de tant en tant perquè agafi gust (Si voleu ho podeu deixar més estona).
Un cop passada la maceració, llenceu els licors del recipient i col·loqueu-ho tot plegat al bany maria en una plata on l'aigua sigui ja calenta (bullint) al forn ja calent 200ºC més o menys uns 10 minuts.
Acabat aquest procés, es retira el forn, es deixa refredar i es posa a la nevara durant 2 dies.

Aquest plat es serveix tallat a làmines, i amb un polsim de sal "maldon" per accentuar-li el gust.

Opcionalment, abans de col·locar el foie dins el recipient contenidor i realizar-ne la maceració, es poden realitzar uns talls longitudinals al fetge, i introduir-hi codony, o melmelada dels gust que el consumidor desitgi.