GALETES AMETLLADES
(unes 80 unitats)...
- 150 gr. de sucre
- 75 gr. de farina
- 3 clares d’ou
- 6 rovells d’ou
- Ametlles crues
Batem els rovells i el sucre en pols fins que quedi una crema esponjosa.
Després batem les clares a punt de neu i les afegim a la crema esponjosa.
Sense parar de barrejar la mescla d’ingredients, hi afegim la farina a poc a poc.
Preparem una safata per anar al forn amb una superfície antiadherent al damunt. Podem fer servir aquests estalvis de silicona flexibles que ara estan de moda o bé podem utilitzar el típic paper de plata (o de pastisser) untat amb mantega.
Mentrestant escalfem el forn a 180ºC i traiem la clova de les ametlles.
Amb una cullera aboquem 16 pilonets de massa sobre la superfície antiadherent de la safata. A sobre cada pilonet hi posem una ametlla.
Fiquem la safata al forn entre 5 i 10 minuts. L’escalfor del forn ha de ser per la part de sota.
Quan el perímetre dels pilonets de massa comencin a quedar rossejats ja podem treure la safata del forn. Un cop les galetes s’hagin refredat les traiem de la safata.
Netegem la superfície antiadherent, tornem a fer 16 pilonets amb la massa i repetim l’operació altra vegada. La massa allargarà unes 4 o 5 safates, amb un total d’unes 80 galetes. El millor és guardar les galetes en una capsa tancada perquè sinó es reblaneixen fàcilment.
3 comentaris:
Flipes...ja me les deixaràs provar !
Je, je, és una recepta un pèl "inventada" però com que a la cuina tot s'hi val...
Jo les he probat i estàn molt bones jajaja
Nino
Publica un comentari a l'entrada