Orxata casolana





Ingredients:


  • 250 gr. de xufles
  • 1 litre d'aigua
  • 125 gr. de sucre

Temps:

De 24 a 48 hores amb les xufles en remull i 20 minuts de preparació

Primer de tot poseu les xufles en remull amb aigua abundant de 24 a 48 hores. Aneu canviant l'aigua de tant en tant.






Un cop passades les hores, les xufles estaran més inflades i a punt per treure el suc.


Prepareu un litre d'aigua.


Agafeu un grapat de xufles i poseu-les en un recipient amb una mica de l'aigua del litre reservat. Tritureu-ho amb el turmix fins que quedi una massa blanca. Un cop estigui triturat passeu-ho per un colador xinès. Aneu repetint el procés fins que s'acabin les xufles i el litre d'aigua. Un cop estiguin totes les xufles triturades i passades pel colador podeu tornar-les a triturar per exprimir-ne el suc que els queda.








Un cop tot colat hi afegirem els 125gr. de sucre i ho barrejarem tot de nou.






Tot seguit podeu traspassar l'orxata a un recipient i posar-ho a la nevera per beure-la ben fresca.

Fareu el primer glop tot dient... "això és or, xata!"


Salut!

2 comentaris:

totimaso ha dit...

cabres... x fer formatge anecs per ger foie i plantarem xufles!!! serà el paradís!

totimaso ha dit...

cabres... x fer formatge anecs per ger foie i plantarem xufles!!! serà el paradís!