Arròs a la cassola per 250 persones

Ingredients:

10 Kg de costella de porc _____ 5 Kg de ceba
5 Kg de salsitxes___________ 4 Pebrots vermells
4 Pollastres ______________ 2,5 Kg de tomata ratllada
4 Conills________________ All i julivert
(Tota la carn tallada petita) ___25 Kg d'arròs bomba
200 Escamarlans___________Sal
Pebre molt _______________5 Sípies mitjanes brutes
50 Gambes vermelles________10 Kg de musclos de roca


Primer de tot, buscrem 249 amics que vulguin fer-nos companyia un dia en concret, sol ser més habitual els diumenges.

Tot seguit i un cop tots els amics ens hagin financiat la compra dels ingredients, anirem a adquirir els diferents elements que conformen aquest plat, incloent un receptacle prou bast com per cuinar per 250 pax, dit d'una manera més col·loquial, una paella per 300 persones.

Un cop tinguem tots els elements indispensables, és quan, procedirem a adequar els aliments per poder-los incorporar a la nostra festa de sabors i textures.

Dins la paella, abocarem un litre d'oli d'oliva verge extra, (si tenim amics adinerats, clar, i si no sense "verge extra") i fregirem totes les carns fins que quedin ben rosses, es important que no es cremin, ho retirem.

Fregim les gambes els escamarlans i la sípia per separat, i ho retirem

Amb el mateix oli, hi fregirem durant una bona estona la ceba, esperant que primer quedi transparent, groguegi, s'enrrosseixi, i quedi practicament negra sense cremar-se.

Afegim la tomata i els pebrots i una mica de sal, la sípia i ho reduïm tot plegat amb una mica de sucre per matar l'acidesa del tomàquet.

Si hem fet fumet, ara n'és el moment de fer us, i tirar-lo dins la paella.

Ho reduïm tot, esperant que ens presenti una imatge com la de la foto.

Afegirem tots els ingredients que falten.

Tot seguit calcularem que hi tirem el doble d'aigua que d'arròs, i farem arrencar el bull a tot el conjunt, rectificant de sal sense, tenint en compte que l'ebullició ens farà perdre part del líquid.

Quan tot estigui a punt, tirarem l'arròs amb celerita evitant que hi hagi massa diferència entre el primer i l'últim.

Farem bullir 15 minuts i quan estigui una mica grenyal, apagarem el foc afegint una mica de picada.

Ara, el servim i degustem, passant-nos-ho molt bé amb els nostres 249 amics que ens han ajudat a fer realitat aquesta fita.
Res més només dir-vos que us aprofiti molt i que difruteu cuinant, és el que més busquem nosaltres poder compartir-ho amb els nostres amics!!!

Recepta d'un Geganter.

1 comentari:

Estel ha dit...

És una recepta fantàstica, d'aquelles que et fan sentir un orgull especial per tenir amics capaços de cuinar bestieses semblants....
Jo només aspiro a saber reduir la recepta a dos comensals!