Félafels

Ingredients per quatre persones

  • 250 gr. de cigrons cuits.
  • 1 gra d’all trinxat
  • 1/2 ceba trinxada
  • 15 gr. de julivert trinxat
  • ½ ou batut
  • 1 cullerada de comí en pols
  • ½ cullereta de cilantre en pols, o natural picat
  • ½ cullereta de sal
  • Un a mica de pebre negre mòlt
  • Una pessic de pebre vermell picant
  • Un pessic de cúrcuma
  • ½ cullereta de suc de llimona
  • ½ cullereta de llevat en pols
  • 7 ml d’oli d’oliva
  • 50 gr. de pa ratllat
  • Oli per fregir

Preparació:

Trinxem els cigrons en un bol amb ajuda de la forquilla, fins que quedi una pasta.

Trinxem la ceba, l’all i el julivert fins que quedi ben fi i ho barregem amb els cigrons.

En un altre bol, barregem l’ou amb el comí, el cilantre, la sal, el pebre i el pebre vermell, el suc i el llevat. Barregem aquesta pasta amb els cigrons i l’oli d’oliva.

De mica en mica anirem afegint el pa ratllat fins que quedi consistent però no dur. Formem boletes que aplanarem en forma d’hamburguesa. Fregirem com si fossin croquetes amb molt oli i a temperatura mitjana-alta fins que estiguin daurades.

Es poden acompanyar amb una salsa de iogurt que lligarem amb 160 gr. de iogurt, 15 ml. de maionesa, una cullerada d’eneldo sec, mig cogombre trossejat i sal i pebre.