Senglar















Ingredients per a 8 persones:

- 3 Kg de senglar
- 8 o 10 cebes
- 5 patates grans
- 8 pastanagues
- 1 porro
per la picada:
- 2 cabeces d'alls
- julivert
- 5 ametlles
- 2 galetes Trias (les de l'atmetlla al mig)

Preparació:

Descongelar el senglar. Rentar-lo una mica i posar-lo en una cassola amb la meitat d'aigua i la meitat de vinagre fins que quedi cobert (preferiblement una miqueta menys de vinagre que d'aigua). Deixar masserar durant mitja hora. Això es fa perquè marxi la sang del senglar. Passada la mitja hora esbandir el senglar i tallar-lo a quarts. Posar en una cassola: el senglar tallat a daus, 8 o 10 cebes, pastanagues, llorer opcional i les verdures que agradin.
Afegir-hi vi negre fins a cobrir-ho tot (el que sobri es pot guardar per la cocció). Això es fa el dia abans a la tarda i l'endemà ja es pot cuinar.

Agafar els talls de senglar sense netejar-los de la masseració i rossejar-los en una paella. Quan estiguin rossos, posar-los a la cassola per rostir, amb el vi de la masseració i deixar que facin xup-xup. Cap a la meitat de la cocció, posar les verdures prèviament rossejades per la paella. Afegir-hi més aigua si convé. En una pella a part, rossejar les patates tallades a daus i guardar. Quan el senglar està cuit, afegir-hi les patates rossejades i la picada. I treure-ho del foc quan les patates ja estiguin cuites (aproximadament uns 10 minuts). Com tots els rostits, si es pot coure el dia abans i menjar l'endemà, és més bo.



1 comentari:

Mariona ha dit...

Dir-vos que aquesta recepta és cortesia d'en Miquel i que jo encara no l'he tastat... però... fot bona pinta tu!