Pollastre amb escamarlans

Per a 6 persones:
 - pollastre (d'uns 2 kg)
- 24 escamarlans
- 300 ml d’oli d’oliva
- 6 tomàquets madurs
- 2 cebes
- 1 porro
- 1 branca d’api
- 1 manat d’herbes (llorer, orenga, farigola... )
- ½ copa de vi ranci - aigua o brou de peix
- anís sec
- sal i pebre Per la picada:
- 3 grans d’all
- 1 grapat d’atmetlles
- 1 grapat d’avellanes

 Tallar el pollastre a quarts, salpebrar i enfarinar.
Enrrossiu-los en una cassola amb oli i reservar-lo
Salteu ràpidament els escamarlans en el mateix oli i reservar-los
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba, el porro i l’api picats.
Quan la ceba estigui transparent, afegir el tomàquet i concentrar el sofregit durant uns 10 minuts a foc mitjà.
Posar el pollastre a la cassola i les herbes i cobrir-ho amb aigua o brou.
Coure-ho a foc suau uns 30’, fins que sigui tendre i la salsa hagi agafat cos.
Anar retirant l’excés de greix durant el procés
Elaborar mentrestant la picada.
Deixatar-ho amb l’anís sec i el vi ranci.
Abocar-ho a la cassola i deixar-ho coure 10 ‘ més.
 Quan faltin 5 minuts, posar-hi els escamarlans Rectificar-ho de sal.

1 comentari:

Marta Simon ha dit...

Sé que hi falta la foto, n'hauré de tornar a fer algun dia... algú s'apunta a menjar-ne?