Coca de recapte


Ingredients per a 8 persones:

Per la massa de pa:
- 600 g de farina
- 15 g de llevat
- 5 g de sal
- 100 ml d'oli d'oliva
- 1 got d'aigua tèbia.

Per al farcit de la coca:
- 8 tomates
- 8 sardines (no són tan salades com les arengades)
- 3 albergínia
- 3 cebes mitjanes
- 3 pebrot vermells
- 2 carbassons
- Tàperes, olives negres i tot allò que us pogueu imaginar...
- sal

Unes hores abans de fer la coca, feu la massa. Jo vaig fer servir massa de pizza que ja tenia feta, però aquí us deixo la massa de la coca:

Poseu la farina fent una muntanya amb un forat sobre el marbre. Feu un forat al centre i afegiu-hi sal, el llevat dissolt en una mica d'aigua i la resta d'aigua.

Treballeu la barreja fins obtenir una massa fina durant uns minuts. Feu-ne una bola, tapeu-la amb un drap humit i deixeu-la reposar durant un mínim de dues hores en un lloc temperat fins que dobli el seu volum.

Talleu el pebrot, l'albergínia i el carbassó, saleu-ho i poseu-ho al microones en l'estoig de vapor amb una mica d'aiga uns minuts fins que queda tou. Jo ho poso cada ingredient per separat.

Quan tingueu la massa llevada, barregeu-la amb 100 ml d'oli d'oliva fins que estigui ben integrat. Estireu-la en una plata al forn i pinteu-la bé amb oli d'oliva.

Feu una base de tomàquet ratllat i cru i poseu-hi per sobre la ceba tallada a la juliana. Cobriu-ho amb les verdures i saleu-ho. Decoreu-ho amb les sardines (els filets sense les espines) les tàperes i les olives i amaniu-ho amb oli.

Feu-ho coure al forn uns 180ºC durant uns 20 minuts.