Sopa freda de tomàquet a la crema de permesà i oli d'alfàbrega



Ingredients:

1 kg de tomàquets madurs
1/2 ceba tendre
2 minibriks  petits de crema de llet  (tipus light 18% mat. greix) 250 ml 
una falca de parmesà reggiano o una bossa de parmesà, ratllat
oli
uns brots d'alfàbrega
pinyons

Preparació:

Triturar el tomàquet i la ceba, passar ho pel xino per eliminar les pells, afegir sal i si queda molt àcid posar una cullerada de sucre i guardar a la nevera.

En un cassó escalfar la crema de llet però sense que arribi a bullir, anar afegint el formatge i provar fins que quedi la crema ben perfumada del parmesà, retirar però no posar a la nevera.

Per l'oli d'alfàbrega: 
Un bon raig d'oli amb els brots d'alfàbrega i uns pinyons. Triturar-ho al minipimer. Fer una mena de pesto molt líquid.

Muntar plat:

Repartir la crema de llet a la base del plat, afegir el suc de tomàquet i ceba i decorar per sobre amb l'oli d'alfàbrega.

Llest!