Pasta fresca farcida de ricotta de nous amb salsa de festucs





PEL FARCIT:

400 g de ricotta
200 g de grana padano
100 g de nous
1 g d'all

PER LA SALSA:

5 escalunyes
1 vas generos de vi blanc
1 pot de 400 g de festucs amb clova i amb sal
1 l de crema de llet de cuinar

PER LA PASTA SENSE GLÚTEN:

100 g de farina mix pan B
1 ou
2 cullerades d'aigua
1 cullerada d'oli d'oliva
1 polsim de sal

PER LA PASTA AMB GLÚTEN

400 g de farina
4 ous
1 polsim de sal

PREPARACIÓ:

Pasta sense glúten:

Posem els ingredients en un vol i amassem fins que quedi una massa fina. Hi hem hagut d'afegir una mica més de farina. No ho hem fet amb la thermomix perquè hi havia massa poca massa per fer-ho.
Fem una bola, l'emboliquem amb film i ho deixem reposar almenys mitja hora a la nevera.



Pasta sense glúten:

Hem fet la massa a la thermomix amb dues vegades.
Posem els ingredients a la màquina i posem 12 segons a velocitat 6. Després posem 2 minuts a velocitat espiga.
Fem una bola amb la massa, l'emboliquem amb film i la deixem reposar a la nevea durant una horeta.
La salsa:
Tallem les escalunyes ben petites i les fregim amb una mica d'oli. Hi tirem el vi i coem la ceba. Si veiem que s'acaba el líquid i l'escalunya no està cuita, hi afegim aigua.
Afegim la crema de llet i el festuc. Deixem reduir-ho.

El farcit:

Trinxem per separat les nous, el grana padano, l'alfàbrrga i l'all. Ho ajuntem tot amb la ricotta i en fem una pasta. Nosaltres ho hem fet amb la thermomix.

La pasta:
Estirem la pasta i fem els raviolis. Començant pels sense glúten. Posem l'aigua a bullir i hi tirem els raviolis. Els sense glúten els hem bullit uns sent minuts i els normals uns sis. 
Ens ha quedat excel·lents! I els nens han participat fent els raviolis! Ha valgut la pena la feina!