GASPATXO DE XÍNDRIA.

Gaspatxo de xíndria:
















Dificultat: Fàcil.
Temps de preperació: 30 minuts aproximadament.

Ingredients:


  • 2 kg de xíndria
  • 8 tomates
  • oli
  • vinagre
  • sal
  • pebre


preparació:

escaldeu i peleu els tomaquets i tritureu-los

tritureu la xindria i afegiu-la a la tomata

afegiu 6 cullerades d'oli verge i 4 cullerades de vinagre,3 cullaredetes de sal i pebre al gust
















guarnició: (opcional)

  • ceba tendra
  • llagostins
  • xindria
  • oli
guarnició del plat. D'una banda, talleu la ceba tendra en juliana i poseu-la 10 minuts en un bol amb aigua i glaçons. I d'altra banda, saleu els llagostins i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. Per muntar el plat de la guarnició, escorreu la ceba i poseu-la al mig del plat. A continuació, escampeu-hi pel voltant polpa de síndria tallada a bastonets i els cirerols (tomàquets petits). I ja per acabar, col.loqueu els llagostins al damunt i amaniu tota la guarnició amb oli de llagostins ( el podeu fer amb les cues de llagostí i amb oli d'oliva). Serviu la guarnició en un plat, i el gaspatxo en un altre.