PAELLA mar i montanya (per 6 persones)

PAELLA mar i montanya

















Per 6 persones (poder mes...)
Temps de preparació 1h a 1h i 30 minuts
Dificultat: mitjana - baixa


Ingredients:

· ½ conill tallat petit
· ½ pollastre tallat petit (de la cuixa millor)
· 6 salsitxes
· oli
· 12 escamarlans petits
· 6-8 gambes mitjanetes (argentines q son mes barates)
· 2 sèpies mitjanes
· xirles – cloïsses de les barates , uns 150 grs.
· Musclos uns 250 grs.
· 4 cebes
· 3 tomàquets
· 1 pebrot verd
· 2 cartxofes
· 2 l de Caldo de peix (i aigua si en falta)
· Arròs bomba.


Preparació:

Començarem per deixar les xirles – cloïsses amb aigua per tal de que treguin la sorra i continuem per salpebrar la carn i rossejar-la amb l’oli, mentrestant aprofitarem per pelar les cebes i picar-les ben finetes (amb l’123 o el minipimer). Un cop rossa la carn es separa i es reserva, tot seguit es fa la mateixa operació amb els animals del mar excepte les xirles i els musclos, fins i tot es pot afegir un raget de vi blanc. Un cop reservats el bestiari marí , segurament caldrà afegir una mica mes d’oli i ja hi podem posar la ceba pq vagi sofregint fins a quedar ben fosca casi cremada,a mig sofregir la ceba afegir les cartxofes un cop peldes i tallades de dalt cap a baix (uns 6 talls per cartxofa),mentre es fa la ceba aprofitem per triturar les tomates (millor si son sense pell) , a la tomata es posa 1 culleradeta de sal, i una culleradeteta de les de cafè de sucre. Un cop tenim la ceba casi negra , afegim la tomata, els musclos i les xirles – cloïsses , deixar q es redueixi una mica la tomata i que s’obrin els mol·luscs i arribarem a aquest punt (mirar la foto 1).
Ara afegirem tot el que teníem reservat i ho barrejarem tot (mentre tenim el fogó a foc mig) durant un parell de minuts. (foto 2)

En aquest punt el preparat es pot congelar per fer servir un altre dia, o be seguir de la següent manera, posem el caldo a bullir en una olla a part i afegim l’arròs , mes o menys una tassa de cafè per persona i se’n poden posar un parell mes pq en sobri, el fregim una mica amb el sofregit i els entrebancs , (en aquest punt tb es pot deixar aturat per tal de que 20 minuts abans de menjar ho tornem a engegar), i ja nomes queda la última operació , que consisteix anar afegint el caldo fins que hàgim cuit l’arròs, que consistirà en uns 15 minuts d’ebullició i 5 de repòs.
I alehop! Ja tenim la paella apunt.

Bon profit!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David