GASPATXO

Gaspatxo















2 litres aproximadament.


  • 1 kg de tomàquet

  • 0,200 kg de pebrot verd (2 pebrots verds)

  • 2 dents d’all escaldats 0,250 kg cogombre

  • molla de pa d'una llesca gran de pa de pagès.

  • 125 ml d’oli

  • 0’75 ml vinagre

  • 1 litres Aigua

preparació:

posar una olla amb aigua a bullir per poder escaldar les tomates i els alls.
tallar la ceba tendra a rodanxes i posar en un plat fons amb vinagre pq maceri.
tallar el cogombre a rodanxes i posar en un escorrador amb sal per tal de que deixi anar aigua.
tallar el pebrot verd i reservar.
escaldar les tomates i els alls. (1 minutet)
pelar les tomates.
posar la ceba tendra, el cogombre, el pebrot verd, els alls, i triturar amb el minipimer i tirar-ho en un recipient suficientment gran per fer la barreja.
triturar la tomata , la molla de pa (estovada amb aigua i expremuda) i afegir al recipient.
afegir oli i el vinagre i la sal (unes 3 culleradetes)
batre-ho tot i rectificar de sal i vinagre
afegir l'aigua