Gelat de móres de romaguera


 

Ingredients:
  • 300 g de móres 
  • 200 g de sucre 
  • 800 g de llet 
  • 250 g de nata líquida per muntar 

Preparació amb la thermomix o no:


Renteu les móres, traient totes les fulles i branquetes.



Feu el sucre glas (15 segons a velocitat 9). També podeu desfer el sucre fent-lo bullir amb la llet i deixant-ho refredar a temperatura ambient.


Tritureu les móres amb la llet freda i guardeu la barreja a la nevera fins que sigui ben freda. un cop reposada coleu la barreja amb el xino o similar per treure els granets de les móres.


Munteu la nata: Amb la nata ben freda posar-la al bas amb les papallones a velocitat 3 i mig. Vigilar fins que la nata estigui muntada. Sempre podeu comprar la nata ja muntada.


Incorporeu la nata a la barreja que heu preparat abans.


Fiqueu la preparació al congelador. Cal barrejar-la de tant en tant, cada hora més o menys, perquè no es formin cristalls de gel, fins que quedi una textura cremosa. També es pot fer en una màquina de fer gelats (tot i que a mi no em va acabar de funcionar. Crec que n'hi havia massa quantitat de gelat per la meva màquina)