Magdalenes de tomata i alfàbrega


Ingredients (16 unitats)


  • 3 ous
  • 150 g de farina
  • 10 g de llevat royal
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 3 tomàquets sencers madurs
  • alfàbrega
  • sal
  • 1 cullerada de sucre


Procediment


  1. Muntar dues clares d’ou a punt de neu amb un polsim de sal.
  2. Triturar els tomàquets amb la mantega, afegir-hi els rovells i l’ou restant i batre-ho bé.
  3. Afegir la sal al gust i el sucre, després la farina i el llevat i l’alfàbrega tallada ben petita.
  4. Seguir batent fins que quedi una crema homogènia i afegir-hi les clares muntades. Barrejar amb compte perquè no baixin les clares.
  5. Posar una gota d’oli al motlle de paper i coure 15’ a 200ºC


Comentaris: millor amb motlle de silicona perquè queda molt enganxat al paper. Provar amb una mica més d’alfàbrega i menys tomata.