LLOBARRO A L'ESTIL DE MARTÍN BERASATEGUI

LLOBARRO A L'ESTIL DE MARTÍN BERASATEGUI


Ingredients:
Oli OOVE
Un llobarro
Suc d'una llimona
3 grans d'all picats brunoise
Elaboració:
1-Obrirem el peix pel costat de l'aleta dorsal i fins arribar al ventre i desespinarem longitudinalment, l'espina la guardarem per a una altra elaboració.
2-Posarem l'oli a una paella deixarem escalfar bé.
3-Fregirem el peix per la banda de la pell i el deixem que es faci bé, aconseguirem un pell cruixent molt interessant. Si ho creiem convenient es pot tapar amb una tapadora per tal de coure'l bé per tots dos costats, d'aquesta manera el peix per la seva part interior quedarà cuit al vapor amb els aromes de torrat de la pell. Val a dir que Berasategui li dóna la volta.
4- El reservem a una plata, mentre en la mateixa paella hi fregirem l'all lleugerament i un cop fet això hi abocarem el suc de llimona i deixarem reduir un instant, en aquest moment bé el tema.
Refregirem tres cops amb aquesta preparació, abocant el preparat de la paella cap al peix escampant pel damunt, un cop fet això tornarem el suc sobrant cap a la paella i deixarem arrencar el bull lleugerament i tornarem a tirar aquesta preparació pel damunt del peix, repetirem aquesta operació tres cops, fins que ja no quedi suc.
5-Servirem ràpidament en un plat net.

PD: Berasategui Ho fa amb vinagre...

BON PROFIT!!!